Impressie Zomerreunie 2019

 

Taling reünie 2019 Broekerhaven

 

Of de duvel er mee speelt is een bekende uitdrukking. Wat het weer betreft op de aankomst dag is dat wel van toepassing geweest. In de loop van de middag/avond hebben zich uiteindelijk acht talingen gemeld en met het mooiste weer van de wereld hebben zo’n 20 personen zich tegoed gedaan aan de borrelhapjes en drankjes, zoals vanouds fantastisch verzorgd door Marjan en Jan Ooms. De lange kade van de kleine jachthaven was voor ons gereserveerd en dat leverde weer een vertrouwd plaatje op. Naast de vele bekende gezichten hebben we zomaar ook weer een nieuw gezicht met een nieuw schip mogen begroeten. Ook weer een lid met gouden handjes die van een onafgebouwde taling een juweeltje aan het maken is. Ze bestaan nog…

Maar de duvel had op zaterdag ochtend een slecht humeur. Een gids van de Enkhuizer VVV heeft zich in weer en wind en regen uitgesloofd om ons de kou te doen vergeten met wetenswaardigheden over Enkhuizen. De geschiedenis van visserlieden en boeren en de gloriejaren van de handel in Enkhuizen zal ons altijd bij blijven. De lunch in …..was zeer welkom en zie: het weer knapte net zo hard op als het Taling gezelschap . Weer buiten werden we getrakteerd op zon en Jazzmuziek op diverse mooie locaties inclusief een dweilorkest met vlaggenoptocht. Om 15.00 uur kwam het busje(!) om ons weer naar Broekerhaven te brengen zodat we ons in de havenkantine warm konden lopen voor de jaarvergadering. Na een wat jolig begin hebben we ons serieus gebogen over de vraag hoe de reünie aantrekkelijker te maken zodat we in de nabije toekomst een grotere opkomst mogen verwachten. Nader bericht hierover volgt.

Tussen de bedrijven door zijn er weer, voornamelijk bilateraal, technische Taling vraagstukken besproken en zijn er ideeën uitgewisseld, een belangrijke meerwaarde van de reunie. Al met al weer een gezellige happening die volgend jaar in het zuiden zal plaatshebben. De genoemde opties zijn Steenbergen en Zierikzee. Tot dan.

Andre Manders