Vraag over vuilwatertank

Onderwerp:     Verbod lozing toilet in buitenwater

Berichtinhoud:
Ik ben benieuwd of er al taling eigenaren zijn die niet meer hun toilet lozen op het oppervlakte water.
Wat voor voorzieningen hebben zij getroffen?
Hoe is dit ingebouwd?                                  

Ronald Schreudering

(open het bericht om de reactie te lezen)

 

Auteur: admin

Naam : Jeroen Scheepsnaam: Moonriver Ligplaats: Weesp

2 gedachten aan “Vraag over vuilwatertank”

 1. ingebouwde tank
  Hoi Ronald,
  Ik heb een vuilwatertank van 45 liter in de kiel geplaatst, in het voorste compartinent, naast de watertank. Dit is net voldoende voor een weekend met 1 a 2 personen.
  De WC haalt water van buiten via een afsluiter, je pompt het dan via de WC de tank in.
  De tank heeft een goede ontluchting (anders kans op ontploffing, en dat wil je niet, geloof me), een afzuigpunt vna 32 mm naar het dek voor de poepslurper op de wal. Daarnaast een inspectiegat om te kunnen reinigen, en ik heb er nog een afzuigpunt op gemaakt waarop een macerator (versnijdingspomp) op zit die ik aan kan zetten en die via 25mm naar buiten loost.
  Officieel mag dat niet, maar het is me te vaak voorgekomen dat een haven OF geen poepslurper heeft, OF er een heeft die kapot is.
  En op zee toch wel handig om even te kunnen lozen tussentijds…
  TIP: gebruik wel goede geurdichte slangen. DUur, maar zeer waardevol. Ik had eerst de goedkope variant, en na een half jaar hing er een vieze lucht in de boot continue. Na montage van de Vetus slangen was dat weg.

 2. Hoi Ronald,
  Zelf heb ik op onze taling 33 ST AK een vuilwatertank ingebouwd achter de toilet onder tegen het gangboord aan. De tank bevindt zich boven de waterlijn. Geen pomp nodig om hem leeg te maken. De geurdichte slangen zijn erg kort. De bovenkant van de tank is het dek. In het dek heb ik het afzuigpunt gemaakt en een mini mangat. De tank is in de plaats gekomen van een kastje. Mijn boot is nog niet te water gelaten maar ik heb goede hoop dat e.e.a. goed gaat werken.

  Groeten Wilco van Kranenburg

Geef een reactie