Impressie Zomerreunie 2016

 Ooltgensplaat

Zo origineel als dit jaar is het Talingweekend nog nooit begonnen. In de vroege ochtend van vrijdag 20 Mei werden Tjerk en Bartha van de Trypheme gewekt door een auto die, niet goed op de rem,  over de kade-rand in hun zeereling belandde. Die reling was gelukkig van goede kwaliteit.  Met drie man sterk is de auto van het schip op de kade getild.  Aan gespreksstof  in de eerste uren daarna geen gebrek.

In de loop van de vrijdag liepen de deelnemende schepen binnen. Rond een uur of vijf hadden de organisatoren, zoals inmiddels gebruikelijk een heerlijke welkomstborrel met hapjes in de aanbieding. Het weer werkte mee dus de start was wederom geslaagd.

Voor de vergadering op diezelfde vrijdagavond zijn we naar een vergaderzaal annex restaurant in een voormalig fort geloodst. Logistiek  liep er met het diner niet alles op schema en werd een later geplande tocht met een heus sightseeing treintje naar voren gehaald. We hadden niet veel bekijks maar lachen was het wel. Op de vergadering zijn door drie leden van het bestuur T-shirts met Talingvlag en scheepsnaam geëtaleerd (dank aan Hielkje) hetgeen naast veel discussie in ieder geval ook veel hilariteit heeft opgeleverd.

Op zaterdag zijn we op de fiets (lekker weer , mooie tocht)  op bezoek gegaan bij een van de andere forten die Ooltgensplaat rijk is (waar een kleine plaats al niet groot in kan zijn) en hebben we een uitvoerige rondleiding met veel historische informatie gekregen.

’s Middags heeft Ruud (zoal hij alleen dat kan) de deelnemers opgezadeld met een zoekopdracht. Hij heeft aantrekkelijke prijzen in het vooruitzicht gesteld voor de winnaar waardoor een spannende strijd is ontstaan. Tijdens de overtocht naar Dintelmond waar  de BBQ was gepland konden  de opgaven gemaakt worden. Met een uitgebreide BBQ en een vrolijke prijsuitreiking is de zaterdag afgesloten.

Een deelnemend Talinglid heeft de organisatoren voor verrassingen gesteld door herhaalde malen per sms te laten weten dat hij met vertraging onderweg was. Op een gegeven moment stopte alle communicatie en was  hij zoek. Reden (achteraf); in het water gevallen telefoon en de tweede telefoon van de weeromstuit in een havenkantoor laten liggen….Een ongeluk komt nooit alleen. Op zondag heeft een ieder weer de terugtocht aanvaard en slaakten de organisatoren een zucht van ……voldoening, net als de deelnemers.

André Manders


Foto’s van het weekend kunt u vinden onder:
Fotoboeken!