Taling 33ST informatie

Omschrijving standaard levering:

De romp

De romp is opgebouwd uit glasvezellaminaat met een dikte varieerend vanaf ca. 7mm bij de opbouw tot ca. 18mm ter hoogte van de kielaanzet. Alle horizontale vlakken zijn sandwich uitgevoerd. De dekrompverbinding is stevig en deugdelijk uitgevoerd. Allereerst zijn beide vlakken met hoogwaardige vezelpasta verlijmd, daarna is het potdeksel aangebracht. De romp voorziet tevens in een berghout.
De ballast bestaat uit 2.500kg zuiver lood wat mede zorg draagt voor zeer grote stabiliteit en goede zeileigenschappen.

Het interieur

Het interieur is smaakvol in getimmerd met teak, of indien, u dit wenst met een andere houtsoort.
De indeling is als volgt:
a.     De voorpunt.
Deze ruimte biedt slaapruimte voor 2 volwassen personen, alsmede veel berg- en kastruimte. lndien gewenst is rekening te houden met een wasgelegenheid. De ventilatie wordt gerealiseerd d.m.v. een groot vluchtluik met ventilatie stand. In de opbouw zijn 2 vaste ramen gemonteerd met helder gehard glas. De verlichting wordt gerealiseerd d.m.v. 2 spotjes ter hoogte van het hoofdschot.
b.     De hoofdkajuit.
De hoofdkajuit biedt zit en leefruimte voor max. 6 volwassenen. Ruime banken met perfecte zithouding, voorzien van smaakvolle gedessineerde kussens (voorgevormd) en bieden u veel zitcomfort. In de opbouw zijn 3 vaste ramen aangebracht voorzien van 5mm helder gehard glas. Tevens is ter hoogte van het kombuis een schuifraam gemonteerd. De verlichting bestaat uit 4 spotjes tegen de wand kasten en 1 buislamp in het kombuis en een hoofdlamp aan het plafond.
c.      Het kombuis.
Het kombuis biedt u zeer veel ruimte op aanrecht (2 wasbakken), de koelbox en het fornuis. (3 pits met oven). Tevens zijn er meerdere kasten, laden en een komaliwant. De watervoorziening bestaat uit een drukwatersysteem aangesloten op de drinkwatertank van 350 liter.
d.     De toiletruimte.
Deze ruimte biedt een zeer ruime toiletgelegenheid met o.a. een onderwatertoilet, een grote wastafel met douche kraan, veel kastruimte en indien gewenst een douche (niet standaard)
Een warmwater voorziening kan op uiterst eenvoudige wijze worden aangebracht. (niet vallend in de standaard levering) De verlichting wordt gerealiseerd door een buislamp onder de kast boven de wastafel en een lichtpunt aan het plafond.

De Stuurhut

De stuurhut biedt leef- en navigatieruimte voor 4 volwassenen. In deze hut is een dinette aangebracht waarvan de tafel kan dienen als kaartentafel. U hebt ruim zicht naar buiten door de vele ramen welke zijn aange- bracht. Doze vensters hebben een glasdikte van 5 mm en zijn gernaakt van helder glas. Op de stuurstand kunt u alle benodigde gegevens van de motor en de verlichting afiezen. De Gesturing geschiedt met een stuursysteem met bowden kabel en de motor wordt bediend met een een-hendel bodioning. In deze stuurhut is veel ruimte voorzien van navigatie apparatuur. In deze stuurhut is een kaartleeslamp on een lichtpunt aan het plafond aangebracht.

De motor

Standaard voorzien  van eon 4 cyl. Vetus Miisubishi motor. Deze motor heeft een vermogen aan de drie-bladsschroof gemeten van 33PK. De motor Heeft interkoeling wat irnpliceert dat in een later stadium op eenvoudige wijze een boiler kan worden aangesloten. De koolwaterinlaat is voorzien van een wierpot en beluchter gemonteerd op een gemakkelijk bereikbare plaats. Het brandstofsysteern is aangesloten op de gasolietank van ca. 190 liter en voorzien van filters e.d. Het komplete systeem wordt geleverd met 2 accu’s; 1 voor de motor en 1 voor de verlichting e.d. De accu’s zijn gescheiden d.m.v. een omschakelaar. De motor wordt bediend met de één hendel bediening aan de stuurstand. De schroefas is watergesmeerd, zodanig dat het het milieu niet belast. In deze as is sen flexibele koppeling gemonteerd, zodanig dat de e.v.t. trillingen van de motor niet worden doorgezet op de schroefas of de romp. De motorruimte wordt belucht vanuit de kuip en is middels een lichtpunt goed te verlichten.

De tuigage

De tuigage bestaat uit de navolgende komponenten:
* de mast met een totale hoogte van ca. 13,60meter vanaf de waterlijn.
* een doorgelat grootzeil met huik
* een furiax fokrol systeem met hoes.
* grootschoot overloop op het stuurhutdak en  2 genuarails in de gangboorden.
*  het lopend en staand want.
*  2 stuks vallieren aan de mast.
*  2 stuks zelfhalende lieren op de kuiprand.

De navigatie verlichting

Deze verlichting voldoet aan de eisen gesteld in het BPR.
Tevens zijn 2 schijnwerpers voor dekverlichting en stoomlicht gemonteerd.

De Kuip

De ruime kuip voorziet in een helmstok t.b.v. de besturing  van het schip aismede de motorbodiening.
De kuipbanken en vloer zijn voorzien van teak. Aan stuur- en bakboordzijde bevindt zich zeer ruime bakskisten voor het bergen van stootwillen e.d.
De gangboorden.
De zeer brede gangboorden zijn met teak belegd.
Tevens bestaat de standaard levering uit 4 fenders en 4 meertouwen.

 

Klik hier voor meer beeldmateriaal en folders