Talingen

CorTaal

Omdat alle Talingen werden opgeleverd in alle mogelijke stadia van afbouw overeenkomstig de wensen van de eigenaren, kunnen wij geen volledig gedetailleerde omschrijving geven van elk afzonderlijk type. De opzet van dhr. Cor Taal was namelijk dat het bedrijf het schip zou bouwen, aangepast aan het budget en de eigen vaardigheden van de toekomstige eigenaren. Van te voren werd met de geïnteresseerde de wensen ten aanzien van zijn schip besproken, daarna werd samen gekeken naar de diverse gewenste mogelijkheden. Dhr. Taal ging ervan uit dat “de een zijn hand niet zou omdraaien voor het inbouwen van de motor, terwijl de ander niet wakker zou liggen van het aanbrengen van de betimmering”. Het bedrijf was er volledig op ingericht de eigenaren met raad en daad ter zijde te staan en te helpen bij het ontwerpen van de indeling en het naar eigen inzicht indelen en afbouwen van het schip. Kortom, alles was mogelijk, vanaf een enkel casco tot aan een volledig afgebouwd schip.

De Taling is een  klassieke S-spant met een mooie lijn en uitstekende zeileigenschappen. Er bestaan binnen de verschillende typen verschillende versies: met normale kajuit, met een stuurhuis en met verschillende tuigage zoals een sloeptuig en een tweemaster met een kotter getuigde grote mast.

In de loop der jaren zijn er zo’n 300 verschillende Talingen te water gelaten.

De Talingen 30 en 32 worden niet mee gebouwd. Ook de Taling 33, die later door Sier Yachting in Lelystad werd vervaardigd, wordt niet meer gebouwd.

Onder het kopje “Taling 30-32” en “Taling 33” nemen we de meest gebouwde Talingen nader onder de loep.

Alwin Taal (de zoon van) is momenteel bezig met de vervaardiging van de Taling 43 en 47. Onder het kopje “Taling 43-47” kunt u de vorderingen van de bouw van deze Talingen via een fotoimpressie bekijken.

Onderstaande het lijnenplan van de Taling 30, 32, 32ST en de bouwtekening van de Taling 42.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op een van de afbeeldingen om te vergroten.