Impressie Zomerreunie 2014

Op 13/14 en 15 juni hebben een vertrouwd aantal Talingvaarders elkaar weer getroffen voor hun jaarlijkse bijeenkomst, dit keer in Dordrecht in het Maartensgat, de thuishaven van Martin Brandsma.

Dertien schepen lagen de voorbijgangers op de wal (en onszelf natuurlijk) weer te behagen en drie bemanningen waren over land gekomen.

Een aantal noordelijke leden was gezamenlijk via de staande mastroute in Dordrecht beland.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Martin heeft hij ons met spiegeltjes en kraaltjes (lees: sleutelhangers, pennen, pepermuntjes) en plattegronden van Dordrecht in een deftig rugzakje ontvangen en welkom geheten.
Tegen 5 uur hebben we van een welkomstborrel genoten in het clubgebouw waar Martin en Joy zich ontpopten als geweldig barkeepers.

Het liep nogal uit zodat er snel iets te eten gezocht moest worden om de voetbalwedstrijd in de belendende kroeg op tijd te kunnen zien.
Dat in ieder geval voor Ruud en Kitty van Persie het weekend niet meer stuk kon na de goal van Robin zal niemand verbazen maar ook de voetballiefhebbers en niet-liefhebbers (zij het wat meer indirect) hebben genoten.

Ter plekke is besloten om het programma aan te passen aan de rondvaart zodat we op zaterdag om half elf aan een welvoorziene brunch zaten.

De bemanningen van de Sunny Side Up, de Nehallennia en de Gepetto hadden zich van hun beste zijde laten zien. Zij zouden dat op zondag nog een keer doen.

Om 13.00 uur heeft Martin ons in looppas naar de rondvaartboot geleid. Vanaf het water komt de oudheid van de Dordtse glorie nog nadrukkelijker op je af.

Kort voor de rondvaart waren Ilse en Leon met hun Taaltje gearriveerd, enigszins vertraagd door de talrijke afscheidsbezoekjes.

Tijdens de jaarvergadering hebben zij verslag gedaan van de laatste voorbereidingen; op de valreep zijn ze nog verblijd met een wifi-antenne door onze Belgische deelnemers.
Ook heeft Taling-lid Thijs Broer de kans geboden gekregen en benut om een aantal exemplaren van zijn boek “Langs de kust” aan de man te brengen.

Na de vergadering zijn we in een meer menselijk tempo door Martin naar het restaurant geloodst waar de totale verbroedering zijn beslag heeft gekregen.
Zondagochtend hebben we de reünie met een ontbijt afgesloten om de schepen die voor het donker nog thuis wilden zijn ter wille te zijn.
De achterblijvers hebben rond 13.00 uur Ilse en Leon alsnog afgeduwd; deze waren aanvankelijk van plan pas maandag los te gooien maar besloten om toch maar op zondag te vertrekken.
Op 22 juni hebben Kees en Bets de Grave hen definitief uitgezwaaid in Vlissingen.

Afgesproken is dat we elkaar bij de winter reünie, die opnieuw in Papendrecht gehouden gaat worden, elkaar weer zullen zien om de vakantieverhalen en technische ideeën uit te wisselen.

Verslag  Andre Manders