Impressie Winterreunie 2018

Impressie van het winter weerzien 2018 te Grave.

Op 27 Januari j.l. hebben 32 Talinggenoten in de kantine van jachthaven ”De Stuw” van Ton en Hielkje een geanimeerde bijeenkomst gehouden.
Vanaf 10 uur was de kantine beschikbaar. Ton en Hielkje ontvingen ons met diverse vlaaien en natuurlijk koffie.
We wilden beginnen met de presentatie van Aike van der Hoef over teak reparatie maar technische vertraging deed ons besluiten eerst maar naar het verhaal van oud voorzitter Gerard Mackor te gaan luisteren.
Ook hij liep echter tegen technische problemen aan zodat hij uiteindelijk zijn verhaal al improviserend heeft gedaan. Gerard is een bevlogen verteller over zijn ervaringen met het plaatsen/coördineren van windmolens in het IJsselmeer.
Onbedoeld interessant was eigenlijk dat het hier om een project ging over het zorgen voor een grotere energiecapaciteit om af te komen van fossiele brandstoffen terwijl de presentatie
s’ middags van Willem Beetz over het onderwerp ging “hoe kun je als individu je energiegebruik (drastisch) beperken”.
Ook voor dit onderwerp was de belangstelling groot, ook al omdat Willem cijfers had van zijn eigen gebruik over 4 jaar.
Waren deze presentaties niet direct “Taling gerelateerd” zoals we dat ooit genoemd hebben, de presentatie van spreker Aike van der Hoef was dat overduidelijk wel.
Hij deelde zijn ervaringen met het leggen en rubberen/vervangen van teakdelen.
Daarbij liet hij uitgebreid het gereedschap en de materialen zien die hij gebruikt had. De ervaringen van de aanwezige gouden Talinghandjes werden ruimschoots ingebracht zodat zowel de aanwezigen als de spreker er veel van geleerd hebben.
De middagpauze is benut om genoeglijk met elkaar te babbelen bij het nuttigen van de gesmeerde rijk belegde broodjes.
Gerard viel het op dat de club hechter is geworden dan toen hij voorzitter was.
Daar moet dan wel bij bedacht worden dat vanaf de oprichting een en ander nog moest groeien maar dat hebben we dan ook gedaan.
Dit jaar gaan we ons 15 jarig jubileum vieren.
Dat doen we in het eerste weekend van juni op de Grevelingen.
Voorzitter Jan heeft traditiegetrouw de sprekers en organisatoren van een bedankje en een bekend drankje voorzien (en een bloemetje voor Hielkje) en de bijeenkomst afgesloten rond vier uur.