Impressie winterreunie 2014-2015

In weerwil van de griepgolf die onder ons doorrolde hebben 18 Talingen afgevaardigden gestuurd naar de Taling-winterhappening in Papendrecht.  Martin en Joy, inmiddels ervaren gastheer en –vrouw, hadden de kantine van Cat-Pon weer gereed gemaakt voor een leuk samenzijn.  Tegen half twaalf heeft voorzitter Jan het bal geopend en het woord gegeven aan Martin. Die heeft een zeer gedocumenteerd verhaal gehouden over twee soorten boegschroeven nl. de jet thruster en de electrische boegschroef.  Uitgaande van een Taling 33 van rond de 6 ton heeft hij aangegeven  wat een boegschroef moet kunnen om bij windkracht 5/6 het schip rond te krijgen, wat  beide varianten kosten en waar verschillen zitten (bijvoorbeeld in de montage). Kortom Martin op zijn best… Daarna hebben  Luc en Kaja Maes ons warm gemaakt voor de zomer door een fraaie film (geen wonder want ze zitten in het vak) te vertonen en toe te lichten van hun tocht  afgelopen zomer naar Alderney en Guernsey. De lunch (hulde aan Esther Beetz) was weer heerlijk en overdadig. De trend is gezet ! Daarna heeft Hennie Korver, ingevlogen gastspreker, ons laten zien wat de mogelijkheden zijn om naar de Oostzee te komen en wat we daar zoal aantreffen. Hennie en partner komen daar al 35 jaar dus wisten ze waarover ze het hadden. Nuttig en informatief. En tot slot iets heel anders: Als je een nieuw huis gaat /laat bouwen dan kun je heel veel doen aan het beperken van de energiekosten. Willem Beetz heeft, op zijn bekende onderkoelde maar niet minder bevlogen wijze een beeld gegeven van wat er allemaal bij kan komen kijken. Een ding werd heel duidelijk: er met je neus voortdurend bovenop zitten tijdens de bouw.  Dat kun je aan Willem en Mien overlaten..

Uiteraard  was er tussen de presentaties door gelegenheid om vaarplannen en ervaringen uit te wisselen onder het genot van koffie, thee, koek en bonbons.

Tegen 16.00 uur heeft Voorzitter Jan de sprekers, cateraars en gastheer/vrouw vreselijk hartelijk bedankt, een kleinigheid overhandigd en de bijeenkomst afgesloten.

Jan heeft tegelijkertijd gemeld dat de zomerreunie in Volendam/Marken gehouden gaat worden. Hoort zegt het voort.

André Manders