Impressie Talingmeeting Zierikzee 2024

Met 11 Talingen (en een Nortstar 32) hebben we als Taling Genootschap weer een fraaie indruk gemaakt in Zierikzee op 21, 22 en 23 Juni 2024. De havenmeester had drie plekken aan de kade voor ons gereserveerd. Het was weer een beetje als vanouds met zo’n mooie opkomst.

Leo Looij had voor een steigerborrel gezorgd op vrijdagmiddag. Een beetje regen zorgde voor wat verwatering van de drank maar dat mocht de pret van het weerzien niet drukken. 

Na de welkomstborrel waren we uitgenodigd bij een concertje met swingende zuid-Italiaanse muziek van een hippie- achtig gezelschap aan boord van een grote platbodem. Sfeervolle happening. Leo gaf wel toe dat hij dat niet speciaal voor ons had ingehuurd maar toch…. Erg leuk.

Op de zonovergoten zaterdag zijn we om 11.00 uur gestart met een rondleiding door een gids. Over Zierikzee is zoveel te vertellen dat het niet  na te vertellen is maar interessant was het zeker, ook al omdat de gids een en ander met de nodige humor wist te brengen. Dat de welvaart van Zierikzee, na de vishandel en de meekrap inmiddels vooral te danken is aan de toeristen behoeft geen betoog. En dat de sloophamer aan de plaats, dankzij gebrek aan geld grotendeel is voorbijgegaan is ook duidelijk.

De muziekliefhebbers konden zaterdagmiddag op het marktplein genieten van het Zeeuws jeugdorkest.

Om 16.30 zijn we naar een mooie locatie geloodst waar we met een drankje begonnen zijn aan de algemene ledenvergadering. De verslaglegging daarvan volgt later. In ieder geval is afgesproken dat de wintermeeting naar wens van Ton en Hielkje komend jaar niet in Grave zal plaatsvinden. Alternatieven worden onderzocht.  

Leo is met applaus , een fles en een Talingvlaggetje bedankt voor zijn puike organisatie van de meeting.

Aansluitend zijn we in dezelfde locatie aan gaan zitten aan het banket/diner. Dat de gesprekken geanimeerd zijn gevoerd zal niemand verbazen.

Niet iedereen is zondag huiswaarts gekeerd. Door het weekend te koppelen aan een vakantie is een langer verblijf mogelijk en gezellig.

Komend jaar gaan we proberen de zomermeeting weer in het noorden te houden en hopen dan op dezelfde mooie opkomst.

André Manders

Auteur: admin

Naam : Jeroen Scheepsnaam: Moonriver Ligplaats: Weesp