DutchEnglishFrenchGerman

Taling 30 – Aqua Love

 

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Jean Gorter 4 jaren, 3 maanden geleden.

1 berichten aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1459

  Jean Gorter
  Sleutelbeheerder

  Omdat Jeroen al begonnen was aan het “Taling botenboek”, kan ik als webmaster niet achter blijven.

  Taling 30: Onze Taling is een 30voeter genaamd: “Aqua Love”
  In 1978 casco gekocht en er was een jaar nodig om hem toonbaar te kunnen laten ronddobber. Doordat de oude boot een Carina nog niet verkocht was, was Henk (de schipper) genoodzaakt het daarop volgende zomerseizoen zonder mast rond te toeren.

  Eigenaar: Eerste en enige eigenaar tot op heden is Henk Gorter met als bemanningsleden: Jean(neke) en Kenji (onze kleine Shih Tzu)

  Thuishaven: Onze thuishaven is Deventer en ondanks dat het zeilen op de IJssel tussen de diverse bruggen en ook het strijken van de mast wat lastiger gaat worden zal de “Aqua Love”, mits niet verkocht, hier samen met ons haar oude dagen slijten.

  De motor: De eerst motor, een Buhk 20pk, is inmiddels vervangen door een Yanmar diesel 18pk. Deze motor, inmiddels ook vervangen, bleek te weinig vermogen te hebben voor tochtjes op de rivier. De huidige motor een Solé diesel 26pk heeft meer vermogen en net dat beetje meer…….

  Tot op heden is Henk nog steeds elke winterperiode druk bezig om zowel de binnen als de buitenkant van onze Taling te verfraaien en verbeteren. In de loop der tijd is het een en ander vervangen cq aangepast aan de wensen van zowel de schipper danwel die van de bemanning.
  Het onderwaterschip is, een paar jaar terug, drastisch onder handen genomen. Zo gezegd kaal tot op het bot en daarna weer opnieuw van polyester en anti-foulling en zo meer voorzien.
  De rode kleur, die vanaf de werf op de romp zat, heeft inmiddels plaats gemaakt voor marine blauw met geel-witte bies.
  We hebben een rolfok installatie laten installeren en de zeilen daarop laten aanpassen.
  In het voorjaar van 2012 hebben we een nieuwe buiskap en een kuiptent laten maken. Het een en ander aan elektriciteit vernieuwd, een zonnepaneel geïnstalleerd en nieuwe elektronica aangeschaft.

   

1 berichten aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.