Uitgelicht

Welkom op de website van het Taling genootschap

Het doel van het Taling Genootschap is het bevorderen van het onderling contact tussen Taling-bezitters en belangstellenden, “ter Leeringhe ende Vermaeck”. In een eerdere fase lag het accent zeker op het van elkaar leren bij het intimmeren van het schip, tegenwoordig is gezelligheid troef.

Als u eigenaar bent van een Taling, dan bent u meer dan welkom om u aan te sluiten maar ook zonder een Taling kan men lid worden/blijven. Via het aanmeldingsformulier kunt u zich aanmelden als lid. Ook foto’s en verdere bijzonderheden van uw boot zijn (per post of e mail) van harte welkom. De bijdrage bedraagt slechts 10 euro per jaar. Als u zich na 1 oktober aanmeldt, bent u voor dit geringe bedrag lid tot het einde van het volgende jaar.

Let op: sommige berichten op deze website zijn alleen toegankelijk voor leden. Als u lid bent krijgt u een login vor deze website en kunt u daarna alle berichten lezen.

Lees verder…

Te koop gevraagd: Taling 32

De voorkeur gaat uit naar de Taling 32 zonder stuurhuis. Het liefst zonder teakhouten dek. Heb begrepen dat de Taling net als de Vindö’s een sandwich dek hebben, dus een geschroefd teakdek op een balsa sandwich heb ik liever niet. Verder ben ik ook geen fan van opknappertjes. Ben al lange tijd op zoek, maar de spoeling is dun. Ik hoop in de toekomst iets van u te horen!

Mvg Fam de Nooijer”

email: nooijer75@gmail.com

kennisgeving

Recent bereikte ons via zijn zoon Alwin het bericht dat de heer Cor Taal, ontwerper van onze schepen, al enige tijd geleden is overleden.
Hij was al langere tijd hulpbehoevend.
Een en ander ter informatie.
Het TG bestuur
 

motor inbouw vragen

Na jaren van afbouwen begint de tewaterlating in zicht te komen. Ik heb een tweedehands VETUS M3.09 (25 pk bij 3600 omw/min en hierbij een koppel van 49 Nm) met een keerkoppeling 2:1 gekocht en ingebouwd. Ik heb echter geen idee wat het formaat en de spoed van de schroef moet zijn. Is deze motor in combinatie met een taling 33 bekend? en en wat voor schroef heeft men daarbij op de schroefas zitten? diameter, spoed en 2 of drie blads.

Als jullie me kunnen helpen zou dat fijn zijn.

Groeten van Wilco